Yliopistossa opiskelu

Lukion ja yliopiston opiskelun välillä on joitakin eroja. Seuraavassa on joitakin asioita, jotka sinun pitäisi tietää ennen kuin aloitat tai harkitset aloittavasi opinnot yliopistossa. Yliopistossa opiskelua voidaan verrata työhön. Kokopäiväinen opiskelu kestää noin 40 tuntia viikossa. Tähän aikaan ei sisälly kaikki opiskeluun käyttämäsi tunnit. Suurimman osan ajastasi käytät kurssikirjallisuuden lukemiseen ja tarvittavien tehtävien suorittamiseen. Teknisillä aineilla on usein enemmän luentoaikaa, seminaareja ja muita suunnitellun opetuksen muotoja kuin muilla kursseilla. Yliopistossa kehität omia resursseja ja hallitset oppimista. Mutta et ole yksin. Täällä työskentelet ja jaat ideoita muiden opiskelijoiden kanssa kursseillasi, ja opettajien ja henkilökohtaisten ohjaajien tukena.

Riippumatta siitä, mitä ainetta haluat opiskella, sinulla on suuri vapaus suunnitella, miten käytät aikaasi. Lukuvuosi on 40 viikkoa pitkä ja jaettu kahteen lukukauteen – syksyyn ja kevääseen. Jos opiskelet kokopäiväisesti, suoritat 60 opintopistettä vuodessa. Useimmat ohjelmat alkavat syksyn lukukaudella, mutta on olemassa joitakin ohjelmia, jotka alkavat keväällä. Kevään ja syksyn lukukauden välillä monet yliopistot tarjoavat 15 opintopistettä. Kaikki korkeakoulututkinto-ohjelmat koostuvat useista eri kursseista. Jotkut kurssit ovat vain muutaman viikon pituisia, kun taas toiset voivat kattaa koko lukuvuoden. Tämä on hyvä mahdollisuus ottaa kursseja, jotka ovat yhteydessä pääaineesi tai opiskella muita kiinnostavia aiheita.

Jos opiskelet tutkintoon johtavaa ohjelmaa, yliopisto on jo päättänyt, mitkä kurssit ovat mukana ja missä järjestyksessä ne tulisi suorittaa. Jos olet opinto-ohjelmassa, sinulla on taattu paikka kaikilla tarvittavilla kursseilla. Voit valita itse kursseja, jotka yhdistettynä johtavat yleiseen tutkintoon. Tämän vaihtoehdon avulla voit ottaa haluamasi kurssit haluamassasi järjestyksessä. Yksi haittapuoli on se, että sinulle ei ole taattua paikka kursseille, jonne haluaisit.

Suurin osa oppimisestasi tapahtuu luokkahuoneen ulkopuolella

Olitpa sitten opiskelija, joka pitää hiljaisesta ympäristöstä, tarvitset paikan harjoitellaksesi esitystäsi tai haluat yksityisen huoneen keskustelemaan ryhmäprojektistasi, löydät yliopistostasi oikean tilan. Osallistut moniin toimintoihin, joiden avulla voit tutkia aiheesi uusilla ja erilaisilla metodeilla. Opiskelu yliopistossa on hyvin erilaista.  Yliopistossa ei ole samaa rutiinia joka päivä – se on paljon joustavampi. Voit suunnitella omaa aikaa vapaasti. Se voi olla alkuun suuri hyppy, mutta siihen tottuu todella nopeasti. Opettajat ovat aina siellä, jos tarvitset apua. Ja koska jokainen on samassa veneessä, muiden opiskelijoiden kanssa on mukava yhteisöllinen henki.

Jotkut tutkinnot voidaan suorittaa pelkästään vain hyväksymällä ohjelma – et voi yhdistää kursseja yhteen. Voit opiskella monia kursseja osa-aikaisesti, esimerkiksi puoliaikaisesti tai neljännesvuosittain. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelet vähemmän opintoviikkoja viikossa, mikä johtaa vähemmän aikaa opiskeluun. Osa-aikaisia ​​kursseja koskevat luennot ja tapaamiset pidetään usein iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä helpottaa opintojen yhdistämistä työsi kanssa. Kun valitset kurssin tai ohjelman, tarkista tarkasti, mitä osallistumisprosentti on ja milloin sinun täytyy olla paikalla luokassa.

Miten kurssi opetetaan ja mitkä osat ovat osa opetusohjelmaa voivat vaihdella. Tässä on joitakin tapoja, joilla luokkia opetetaan. Luennoilla opettaja puhuu aiheesta opiskelijoiden ryhmän edessä. Ryhmän koko voi vaihdella. Jotkut luennot järjestetään auditoriossa tai luentosalissa, jossa on jopa 200 opiskelijaa, kun taas toiset ovat säännöllisesti luokkahuoneessa, jossa on 20 opiskelijaa. Voit esittää kysymyksiä, mutta tärkein osa luentoa on kuunteleminen ja muistiinpanojen tekeminen. Opettajat keskustelevat usein kurssin tärkeistä osista, joita ei löydy oppikirjoista. Seminaarissa opettaja ja pienempi ryhmä opiskelijoita kokoontuvat keskustelemaan tietystä aiheesta. On tärkeää valmistautua seminaariin etukäteen lukemalla kurssimateriaalia ja tutkimalla muistiinpanojasi.